We gebruiken het woord leraar en niet leerkracht, want de leer kracht zit in het kind. - Meester Davy
De diversiteit is hier een meerwaarde en daar zorgt de leraar voor. - Papa van M.

OudersSamen

OudersSamen is de ouderraad van Basisschool OLV van De Ham. De ouderraad bestaat uit enthousiaste ouders die zich samen met het schoolteam willen inzetten voor een plek waar onze kinderen zich gelukkig, welkom en „speciaal” voelen.

Wat doet de ouderraad

• Het schoolteam helpen (uitstappen, kersthappening, opendeurdag, schoolfeest, lezen met de kinderen, zwemmoeders, boekenruilbeurs, weggeefplein,…)
  • Mee denken met het schoolteam
  • Ontmoetingsactiviteiten organiseren (koffiemomenten, fruit schillen, verjaardagen in de klas, turnlessen met de kleuters, activiteiten in de klas bijvoorbeeld: puzzels en meespelen, voorleesweek,…)
  • Informeren en communiceren met andere ouders

De ouderraad komt een paar keer per schooljaar samen

Voor 2020-2021 zijn volgende data gepland:

• Woensdag 07/10
  • Woensdag 25/11
  • Woensdag 06/01
  • Woensdag 03/03
  • Woensdag 05/05
  • Woensdag 09/06

Alle ouders en grootouders met interesse zijn welkom!

Hou je niet van vergaderen, maar wil je wel helpen? Graag!
We zoeken nog (groot)ouders die willen helpen met:

• Niveaulezen in kleine groepjes (woensdag voormiddag)
  • Activiteiten begeleiden op school
  • Een feest of activiteit
  • Dessertenbuffet
  • Iets anders: waar ben je goed in?

Samenstelling bestuur Ouderssamen 2019 – 2020

De ouderraad is bereikbaar via ouderssamen@basisschooldeham.be

Voorzitter: Mevr. Lisa Verscheuren

Secretaris: Mevr. Leen Vandenbempt

Penningmeester: Mevr. Anne-Mie Janssens

Schoolraad

Drie ouders van de ouderraad maken eveneens deel uit van de schoolraad en vertegenwoordigen de ouders in de grotere schoolwerking. Zij geven mee advies rond thema’s zoals de klasindeling, de schoolrekeningen, de extra muros en daguitstappen, de organisatie van de opvang, de speelplaatsinrichting, etc.

Vragen, suggesties, of wil je helpen?

Laat het ons zeker weten!
E-mail: ouderssamen@basisschooldeham.be