We gebruiken het woord leraar en niet leerkracht, want de leer kracht zit in het kind. - Meester Davy
De diversiteit is hier een meerwaarde en daar zorgt de leraar voor. - Papa van M.

O.L.V. De Ham bekroond met bronzen Verkeer op School-medaille

  • 21 september 2023
  • Algemeen

Veiligheid eerst!

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde onze school met een bronzen Verkeer op School-medaille. Wij kregen deze bekroning wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen 
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

O.L.V. De Ham is één van die scholen. Dankzij hun inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdienen ze een bronzen medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen. 


Brons, zilver, goud en briljant
 
Door deel te nemen aan een VSV-initiatief verdient een school telkens 1 punt. Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen) en fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen). Met De Grote Verkeerstoets kunnen scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen testen. Kinderen motiveren om tijdens de donkere maanden hun fluohesje te dragen en een fietshelm op te zetten kan met Helm Op Fluo Top. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School. 
 
Drie punten leveren een bronzen medaille op, zes punten een zilveren, negen punten een gouden en twaalf punten een briljanten medaille.  

Meer informatie over de medailles en alle Verkeer op School-initiatieven vind je op www.verkeeropschool.be.  

Bron uitgelichte afbeelding: VSV